turbuk agi

Rólam

A textil iránti rajongásom már kora gyermekkoromtól tart - óvódásként sajátítottam el a varrás és a szövés alapjait - és soha nem is tudtam igazán eltávolodni tőle.

Az első szakmám megszerzése során mélyedtem el részletesebben a magyar népművészet alapjaiban, népviseletünk és tájegységeink motívumkincsével bővítettem ismereteimet. Tanulmányaim vége fele a ruhatervezésbe is belekóstoltam, ahol leginkább abban tudtam kamatoztatni tudásomat, hogy hogyan is lehetne ötvözni népművészeti örökségünket a mai kor szellemiségével és ízlésvilágával.

Ez az izgalmas kísérletezés azóta is jellemző az alkotásaimra. Azt fedeztem fel, hogy ha új funkciót találunk a régi anyagoknak, díszítéseknek, formavilágnak, csodálatos harmóniát lehet teremteni és nem csak más köntösbe bújtatni, hanem egy teljesen modern, friss megjelenítést adni az elkészült tárgyaknak.

Az évek alatt egy új irány kezdett kibontakozni a saját nyelvezetemben. Munkáimban elsődleges céljaim között szerepel ötvözni a szépséget, a designt és a praktikumot úgy, hogy a létrehozott alkotás harmonikus egységet mutasson.

Alapvetően újító ember vagyok. Nyughatatlanul keresem a megszokottól eltérő megoldásokat és igyekszem mindenben meglátni a kibontakozni vágyó lehetőségeket és azokat eredeti formában megvalósítani.

Filc, gyapjú, nemez - mindenki ismeri, fogta vagy látta már, és valamilyen élménye kötődik hozzá. Én egy olyan utazásra indultam ezen a területen, hogy ebből a fantasztikus régóta használt alapanyagból valami olyat alkossak, ami kielégíti az újítás iránti csillapíthatatlan szenvedélyemet és ugyanakkor kihasználjam az anyag adottságait.

Erre az utazásra hívok mindenkit, aki rátalál a munkáimra, és örömömre szolgál, ha betekintést nyer az általam megfogalmazott újszerű látásmódba.